Előfizetői tartalom

Jócskán félrelőtt a szlovák kormány - bődületes növekedés

Portfolio
Az eddigi 6.6%-ról tegnap 7.9%-ra módosította felfelé a 2006-ra vonatkozó hivatalos GDP-növekedési prognózisát a szlovák kormány, míg az idei évi növekedési előrejelzés 7.1%-ról 7.4%-ra módosult. Bár a döntést nem indokolta a kabinet, de az nagy valószínűséggel az ország autóexportjának megugrásával (Citroen-Peugeot, Kia), illetve az utóbbi időkben bejelentett új külföldről érkező beruházásokkal (pl. Samsung) áll összefüggésben.

Mindenképpen megjegyzendő, hogy a piacot is alaposan meglepte a legfrissebb, harmadik negyedévre vonatkozó GDP-növekedési statisztika (éves szinten 9.8% a várt 6.5% helyett!), így a hatalmas kormányzati prognózismódosítás sem teljesen váratlan. Egyes elemzők szerint a friss 2007-es növekedési előrejelzés még mindig kissé alulbecsli a várható mértéket.Kapcsolódó cikkünk2007.01.03...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés