Előfizetői tartalom

Járai: kétszámjegyű infláció, növekvő függetlenség? (2.)

Portfolio
Attól tartok, hogy a következő hónapokban előfordulhat kétszámjegyű infláció is Magyarországon - jelentette ki egy mai jegybanki konferencián Járai Zsigmond a Reuters beszámolója szerint. A Magyar Nemzeti Bank március elején leköszönő elnöke az inflációs célkitűzésről rendezett nemzetközi tanácskozáson megemlítette azt is, hogy meglátása szerint a jegybanki függetlenség szempontjából a magyar helyzet sok tekintetben rosszabb, mint a környező országoké.

A 10% feletti éves szintű infláció következő hónapokbeli lehetőségére a portfolio.hu saját számításai alapján már felhívtuk a figyelmet. Kétszámjegyű pénzromlási ütem alatt nagyobb valószínűséggel a harmonizált fogyasztói árindexre utalhatott ma Járai, mely számításaink szerint is 10% fölé is ugorhat szélsőséges esetben, bár az idei infláció kapcsán a rengeteg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés