Előfizetői tartalom

Mérsékelt növekedésről számol be a Fed hangulatjelentés

Portfolio
Az amerikai gazdaság növekedési üteme mérsékletté vált, egyelőre ennek azonban nincs hatása a meglehetősen feszes munkapiacra - vélik a regionális Fed bankok szakértői. A Beige Book-ot adó 12 állam jegybanki elemzői közül a többség úgy látja, a gazdasági aktivitás általánosságban mérséklődik, a szolgáltató szektor a növekedés motorja.

Az amerikai munkapiac továbbra is rendkívül feszes, több régióban is arról számoltak be, hogy a vállalatok nehezen találnak maguknak megfelelő mennyiségű képzett munkaerőt. A bérelvárások egyelőre moderáltak maradtak, csak bizonyos speciális ágakban látható felfutás. Ez vegyes képet a Fed Nyíltpiaci Bizottságának, hiszen a magas foglalkoztatottság, illetve az alacsony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés