Előfizetői tartalom

Fordulópont elé nézünk

Portfolio
Fordulatot hoz az év, amely elé nézünk, a Nordea kutatói szerint. Az amerikai gazdaság egyértelmű lassulása mellett a világgazdaságban is várható a tempó mérséklődése. Az euró-övezet és a legnagyobb ázsiai gazdaságok még élénk növekedésben vannak, az ütem várható megtorpanása azonban csak idő kérdése. Több tényező is ebbe az irányba mutat: egyrészről a historikus megfigyelések alapján az amerikai gazdaság ciklusaival erős korrelációt mutatnak ezek a régiók, másrészről az ott még folyamatban lévő kamatemelési sorozat lassíthatja a gazdaságokat - írják az elemzők legfrissebb kiadványukban.

Az olajfék A fekete arany szeptemberi 80 dolláros ára mostanra 50 körülire zuhant. A Nordea elemzői szerint az enyhe télnek köszönhetően nehezen várható szignifikáns emelkedés rövid távon, igaz, az OPEC országok politikáját tekintve további érdemi esésre sincs sok lehetőség. Az alacsonynak tekinthető olajár következtében a kutatók szerint megerősödött egy soft-landing...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés