Előfizetői tartalom

Bernanke: fiskális krízis fenyegeti az USA-t

Portfolio
Egy esetleges "fiskális krízisre" hívta fel a figyelmet Ben Bernanke, Fed-elnök a mai meghallgatásán a Szenátus előtt. A monetáris intézmény elnöke szerint a költségvetés duzzadó hiánya veszélyezteti a gazdaságot, hosszabb távon mindenképpen gyengíti azt. A jegybankár hozzátette, a következő generációk fizetik meg ennek a költségeit leginkább.

Bernanke szerint amennyiben nem alkalmaznak hatékony rövidtávú költségvetési kiigazításokat, a szociális háló valamint az egészségügy növekvő kiadásai költségvetési válságba sodorhatják az országot. Az elnök hozzátette, a jelenlegi fiskális politika mellett a mostani 37 százalékos államadósság 2030-ra 100 százalékra növekedhet, majd onnan exponenciálisan tovább....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés