Előfizetői tartalom

Miért teljesül az egész éves büdzséhiány 56%-a az első negyedév végére? (2.)

Portfolio
A szokásosnál is nagyobb az időarányos mértéktől való eltérés az idei évi pénzforgalmi szemléletű államháztartási hiány lefutásában, így lényegében csak idén decemberben látható majd egyértelműen, hogy teljesül-e a 2007-es hiánycél - jelentette ki a mai államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós. A Pénzügyminisztérium államtitkárának jelzése szerint az idei első negyedév végére az egész éves terv (1581 mrd Ft) 55.6%-a teljesülhet.

A kijelentés kedvezőtlen azon befektetők számára, akik idén végre már a tavaszi-nyári hónapoktól szeretnék nyugodtabban szemlélni a deficitpálya éven belüli alakulását. (Megjegyzendő, hogy részben törvényi okok miatt az elmúlt években is jócskán eltért az időarányostól az első negyedévi hiány az egész éveshez képest). Tátrai azonban jelezte, hogy az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés