Előfizetői tartalom

Egyelőre marad a kormányzat idei GDP-prognózisa (korr.)

Portfolio
Most nem kívánja módosítani az idei GDP-növekedési prognózisát a magyar kormány, a 2007. első negyedévi folyamatok tükrében azonban később megvizsgálhatja ennek lehetőségét - jelentette ki egy tegnapi bécsi pénzügyi konferencián Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Cikkünk korábbi verziójában az MTI beszámolója alapján tévesen szerepelt az, hogy már rövid távon módosulhat a prognózis - hívta fel a figyelmet Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke.

A 2.2%-os idei növekedési előrejelzést még tavaly ősszel fogalmazta meg a kormányzat, a piac a legutóbbi felmérés alapján ennél kissé optimistább volt, 2.5%-os bővüléssel számolt a tavalyi várhatóan 4%-os növekedés után. Egyes elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy a kormányzati növekedési prognózis kissé alátervezett, mely az adóbevételek terven felüli teljesülésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés