Előfizetői tartalom

9-10% közötti lehet a 2006-os hiány - 224.6 mrd Ft-os januári deficitprognózis a PM-től

Portfolio
Minden adóbevétel a vártnak megfelelően, illetve annál kissé kedvezőbben jött az őszi-téli hónapokban, a jövedéki adónál van érdemi többlet a korábbi számokhoz képest; így minden alap megvan ahhoz, hogy bizakodóan tekintsünk a 2007-es év elé, hogy a hivatalos prognózison belül (6.8% GDP-arányosan eredményszemléletben) teljesüljön a hiány - jelentette ki a mai államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós.

A Pénzügyminisztérium államtitkára azonban hangsúlyozta, hogy a hiány éven belüli lefutása a szokásosnál is erősebb "szezonális kilengést" mutat majd. Januárra 224.6 milliárdos, az első negyedév végére 894.9 milliárd forintos pénzforglami szemléletű deficitcélt fogalmazott meg a tárca, a teljes éves cél 1582 milliárd forint. Tátrai felhívta a figyelmet, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés