Előfizetői tartalom

Mi jöhet az esés után az olaj piacán?

Portfolio
Az olaj árfolyamának visszaesése több hullámban, különböző fogadtatásban érte a befektetőket, valamint az autójukba tankolókat. A Calyon elemzői eddig nem változtattak érdemben olajárprognózisaikon, most azonban 10 dollárral csökkentették idei első negyedévre vonatkozó előrejelzéseiket, és a hosszabb távú prognózisaikat is lefele módosították. A befektetési bank összességében sávozásra és magas volatilitásra számít a következő időszakban. A korábbi piaci hittel ellentétben már nem csak az emelkedés az egyetlen út az olaj piacán, figyelmeztetnek a Calyon elemzői.

Az olaj árfolyama 2007 első két hetében mintegy 13%-kal került lejjebb, melynek okaként a Calyon is az észak- amerikai területek elmúlt hónapokban tapasztalható átlagosnál enyhébb időjárását jelölik meg. Ennek köszönhetően ugyanis nem várt módon bővültek az amerikai finomított termék és benzinkészletek, az összes kereslet napi 1.8 millió hordós visszaesésével (elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés