Előfizetői tartalom

Februártól ismét emelkedik az áramár - háború a háttérben

Portfolio
A mérték még kérdéses, de az valószínű, hogy februártól emelkedik az áram ára - olvasható a villamosenergia-ipar szakszervezeteinek sztrájkbizottsága bejelentésére hivatkozva a Népszabadságban. Az ármegállapító gazdasági tárca a hírt nem kommentálta, a lap más forrásból úgy tudja: a minisztérium "infláció alatti" áremelést tervez, ami akár 6 százalék körüli mértéket is jelenthet. A szakszervezetek szerint a "háborút" a tárca kezdte, még az előző, tavaly augusztusi áremeléssel. A tárgyalások azóta érdemi eredményt nem hoztak, ezért alakult sztrájkbizottság.

Az árampiaci "feszültség" egy 1997-es megállapodás eltérő értelmezéséből és az idén nyári piaci liberalizációból fakad. Egy 1997-ben, a magyar erőművek, villamosenergia-szolgáltatók privatizációjakor kötött megállapodás szerint az ágazat munkavállalói megtarthatták a korábbi kedvezményeiket, vagyis a nekik adott alacsonyabb áramárat. Ma egy kilowatt áramért a normál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés