Előfizetői tartalom

Tovább szakadó olajár, csökkenő prognózisok

Portfolio
Az elmúlt hét során további 6%-ot esett a WTI típusú olaj februári határidős árfolyama, csakúgy mint a Brent spot vagy februári határidős árfolyama. A lejtmenet az év eleje óta tart, már 15% körüli hanyatlást, és a sokak által támasznak vélt 55 dollár körüli szintek törését hozva. Az átlagosnál magasabban álló olajkészletek és melegebb időjárás miatti eladói nyomást az OPEC eddig nem tudta mérsékelni a kitermelésének csökkentésével.

Pénteken 19 hónapja nem látott mélységekből sikerült visszapattannia a fekete arany árfolyamának, mely a hosszú hétvége előtti short zárásoknak lehet leginkább betudható. A nap végén a J.P. Morgan 16 dollárral 52 dollárra mérsékelte a februári WTI árfolyamára vonatkozó negyedéves prognózisát. Emellett a 2007-es egész éves várakozásaikat kisebb, 3 dolláros mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés