Előfizetői tartalom

Kedvező lengyel inflációs adat - nekünk is segítenek az élelmiszerek?

Portfolio
Az 1.6%-os piaci konszenzussal szemben 1.4%-kal emelkedtek decemberben éves szinten a fogyasztói árak Lengyelországban. Az enyhe pozitív meglepetés főként az élelmiszeráraknak köszönhető, melyek havi szinten 0.2%-kal mérséklődtek, míg éves viszonylatban a novemberi 2.1%-ról 1.8%-ra lassult az emelkedési ütemük. Az üzemanyagárak a vártnak megfelelően kissé lefelé húzták az indexet.

A magyarnál kissé hamarabb megjelenő szlovák, cseh és lengyel inflációs adatok gyakran mutatkoztak jó előrejelzőnek az élelmiszerek tekintetében a később megjelenő magyar adatokkal kapcsolatban, ugyanakkor volt példa meglepetésre is.Kapcsolódó cikkünk2007.01.15 13:55 Nagy ugrás küszöbén - 9% alatt marad-e év elején az infláció?A november után decemberben is 1.4%-os lengyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés