Előfizetői tartalom

Felfüggesztené hazánk NATO-tagságát egy angol képviselő

Portfolio
Liam Fox, a brit parlamenti képviselő magyar- és lengyelországi körútja után olyan javaslatot tett, hogy a NATO függessze fel azon országok tagságát, amelyek nem teljesítik a vállalt kötelezettségeket. A jelenlegi 26 tagország közül ennek alapján mindössze hét maradhatna az észak-atlanti szövetségben - írja a Népszabadság.

A katonai szövetség elvárásai szerint - amelyeket Magyarország elfogadott a csatlakozási szerződés aláírásával - az ország védelmi kiadásai összesen tartósan a GDP két százalékát kell kitegye. Elemzők szerint ennyi lenne szükség a magyar hadsereg alkalmassá tételéhez. Az idei költségvetésben mintegy 1.1 százaléknyi honvédelmi kiadás van betervezve. Magyarország csatlakozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés