Előfizetői tartalom

Hat éve nem látott fejlődésben a német gazdaság

Portfolio
Az ezredforduló óta nem látott ütemben bővült az Európai Unió legnagyobb gazdaság a tavalyi év során. A német statisztikai hivatal első becslése alapján a belföldi kereslet élénkülésének, valamint az export húzóerejének köszönhetően a gazdaság 2.5 százalékkal bővült az elmúlt 12 hónapban. Amennyiben pedig a munkanaphatással is kiigazítjuk a statisztikát, 2.7 százalékos tempót kapunk.

2005-ben mindössze 0.9 százalékkal, a naptári korrekcióval 1.1 százalékkal emelkedett a német GDP.A háztartások fogyasztása 0.6 százalékkal bővült tavaly, míg a kormányzati vásárlások 1.7 százalékkal emelkedtek. A beruházások bővülése 7.3 százalékra kúszott fel. Jól látszik tehát, hogy a belföldi kereslet magához térése is segítette a német gazdaságot, amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés