Előfizetői tartalom

Fidesz a nyugdíjról: beépíthető a 13. havi, de kell a 14. havi ellátás

Portfolio
A Fidesz elképzelhetőnek tartja, hogy a 13. havi nyugdíjat 2008-tól beépítsék az alapnyugdíjba, azzal a feltétellel, hogy a jövőre nyugdíjba vonulókat ne érje sérelem - mondta Iván László, a Fidesz szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján, az MTI kérdésére válaszolva. A képviselő szerint a 13. havi nyugdíjat 2007-ben még mindenképpen fenn kell tartani, de jövőre akár át is alakulhatna a juttatás. A Fidesz emellett továbbra is fenntartja a 14. havi nyugdíj tervét, erről akár már 2007 második felében is döntés születhetne - tette hozzá Iván László.

"A 13. havi nyugdíj beépítésének a lehetőségét 2008-ra el tudjuk fogadni, de azzal, hogy sérelem ne érje az új belépő nyugdíjasokat. Ha nem tudunk megállapodásra jutni, hogy hogy építsük be, akkor természetesen fönntartjuk azt, hogy a jövő évre is maradjon meg" - mondta Iván László. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: elő kell készíteni a nyugdíjrendszer átalakítását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés