Előfizetői tartalom

Felszabadítjuk a stratégiai olajkészleteket ma estétől - eredménytelen tárgyalások

Portfolio
Amennyiben az orosz szállítások nem állnak helyre (márpedig erre rövid távon nincs esély), úgy Magyarország hozzányúl stratégiai olajkészleteihez; ma estétől a MOL a több mint 90 napra elegendő készletből kapja a feketearanyat - mondta el a Reuters-nek Denis Mohorovic, az olajtársaság szóvivője. A MOL-nak még néhány napra elegendő tartaléka van, emellett a gazdasági minisztériummal történt megállapodás alapján kaphat nyersanyagot a stratégiai tartalékokból.

A Külügyminisztérium szóvivőjének esti nyilatkozata szerint az Oroszország felőli olajimport helyreállása néhány napon, vagy egy héten belül megtörténhet az orosz és fehérorosz tárgyalások menete alapján. Röviddel ezelőtt az orosz gazdasági miniszter bejelentette, hogy a fehérorosz féllel folytatott mai moszkvai megbeszéléseken nem tudtak eredményt elérni. Vlagyimir...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés