Előfizetői tartalom

Két sajtótájékoztató viheti a héten a pálmát (korr.)

Portfolio
Az előttünk álló hét makrogazdasági adatok/jelentések szempontjából viszonylag nyugodtabbnak tűnik, mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban. Néhány lényeges momentumra azonban mindenképpen érdemes lesz figyelni, egy-egy sajtótájékoztató viheti a pálmát. Magyar szempontból figyelmet érdemel a kedden megjelenő novemberi előzetes külkereskedelmi mérleg egyenleg, illetve előzetes decemberi államháztartási gyorsmérleg. Utóbbi alapján már egyértelműbb lehet, hogy egy számjegyű volt-e a 2006-os (eredményszemléletű) államháztartási hiány. Szerdán az előzetes novemberi ipari termelési adat, pénteken a monetáris tanács legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve jelenik meg. Ha egy múlt pénteki lapértesülésnek megfelelően Gyurcsány Ferenc valóban napokon belül megnevezi jegybankelnök-jelöltjét, akkor valószínű ez lesz hazai piaci szempontból a hét legfontosabb fejleménye.

A régióban korábbi jelzésünkkel ellentétben a héten nem lesz kamatdöntő monetáris tanácsi ülés, Szlovákiában január 30-ig, Lengyelországban január 31-ig kell erre várni. A fejlett piacok vonatkozásában kétség kívül a hét legfontosabb eseménye a csütörtöki EKB kamatdöntés, pontosabban az azt követő jegybanki sajtótájékoztató lesz. A piac szinte biztosra veszi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés