Előfizetői tartalom

Beruházók célkeresztjében: 4 milliárd euró körüli tőke érkezhet idén hazánkba

Portfolio
A tavalyi évi feltehetően 4 milliárd eurót meghaladó magyarországi tőkebeáramlás után idénre 4 milliárd euró körüli összeget vár a gazdasági tárca, melyet az is megalapoz, hogy jelenleg több mint ötven külföldi befektetővel folytat tárgyalásokat a GKM közel 3.7 milliárd euró értékű magyarországi projektek megvalósításáról - írja a Világgazdaság. Ezen projektek megvalósulása 12 200 új munkahely létrejöttét eredményezheti. Tavaly az első háromnegyed évben 3.7 milliárd eurónyi tőkebeáramlás realizálódott hazánkban, ami a régiós 3%-os átlagnál jóval nagyobb mértékben, 20%-kal haladta meg a 2005-ös azonos időszaki értéket.

A 2006. első háromnegyedévi tőkebeáramlás rekordnak számít, de két tényező mindenképpen megjegyzendő: 2005. negyedik negyedévében volt a Budapest Airport Zrt. magánosítása (1.8 mrd EUR). Ezt leszámítva a GKM becslései szerint a 2006-os esztendő jobb lehetett, mint a 2005-ös. 2006-ban azonban szintén volt egy "torzító tényező" (egyszeri nagy üzlet): a Mol gázüzletágának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés