Előfizetői tartalom

Feszített tempóban zárkózik fel a román gazdaság

Portfolio
A román felívelés 2005 közepe óta tart, és az elemzők szerint folytatódhat az ország január elsejei uniós csatlakozása után is. A gazdaság potenciális feletti ütemben bővül, a rendszerváltás jó ütemben halad és hatalmas mennyiségű külföldi működőtőke áramlik az országba, ami mutatja, a hosszú távú kilátásokba vetett bizalom is erős. Mindazonáltal a gazdaság egyes helyeken túlfűtöttség jeleit mutatja, hívják fel a szakértők a figyelmet, amit a lazuló költségvetési politika tovább hevít.

A reálgazdaság felzárkózási folyamata jól halad Romániában: 2006-ban keleti szomszédunk az elemzők számításai szerint több mint 7 százalékkal növelte GDP-jét. A keresleti oldal feltámadása húzza leginkább a gazdaságot, a fogyasztás 9.6 százalékkal emelkedett éves szinten a harmadik negyedévben, a beruházások is gyorsuló ütemben bővülnek. Az elemzők szerint a csatlakozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés