Előfizetői tartalom

Most már biztos: január 15-től jön a "dobozdíj"

Portfolio
Értesítette a Magyar Gyógyszerész Kamarát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár arról, hogy január 15-től kell szednie a patikáknak a száz százalékban támogatott gyógyszerek kiváltásakor a 300 forintos dobozdíjat. A bejelentés nyomán megszűnik a bizonytalanság a patikusok illetve a lakosság körében a tervezett intézkedés életbe lépésének dátumát illetően.

Fontos, hogy a dobozdíj néven a köztudatba jutott elnevezés nem jelent minden egyes gyógyszer kiváltásánál többletterhet és az is lényeges, hogy a közgyógyellátottak továbbra is ingyen juthatnak a szükséges a készítményekhez. Mint ismert, a bevezetéssel járó adminisztrációs terhek növekedése miatt csak február 15-étől kell vizitdíjat fizetni a háziorvos, vagy szakorvos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés