Előfizetői tartalom

Kedvezőtlen olajkészlet adatok, de...

Portfolio
A várakozásoknál enyhén kedvezőbb amerikai olajkészletek hatására az olaj árfolyama tovább csökkent, azonban mérsékelt ütemben. A nyersolajkészletek az amerikai Energia Ügynökség jelentése szerint az elmúlt héten 1.3 millió hordóval csökkentek (vártnál enyhén nagyobb mértékben), míg a benzinkészletek 5.6 millió hordóval emelkedtek (vártnál jóval nagyobb mértékben), a finomított termékkészletek 2 millió hordóval emelkedtek (vártnál nagyobb mértékben). Az olaj árfolyama a mai napon az adatok megjelenése előtt már több mint 1 dollárral esett a tegnapi 4.5%-os szakadást követően, így a piaci reakciók most mérsékeltek lehetnek.

A Wachovia elemzői szerint a nyersolajkészletek 3 millió hordóval csökkenhettek, a J.P. Morgan szerint 5 millió hordóval. A Firmat 1 millió hordós, az Alaron 8 millió hordós emelkedést prognosztizált. A benzin készletek a Wachovia szerint 2 millió hordóval emelkedhettek, a Firmat szerint 300,000 hordóval, a J.P. Morgan szerint 2.8, az Alaron szerint 1.5 millióval. A finomított termék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés