Előfizetői tartalom

Hogyan tovább, eurózóna? - Nem csak nálunk kellenek reformok

Portfolio
Az elmúlt év erősödő gazdasági a fellendüléshez kapcsolódóan javuló vállalati és háztartási hangulatot, csökkenő munkanélküliséget hozott az eurózónának - méltatja a valutaövezet teljesítményét friss elemzésében az OECD. Ezzel azonban a dicsérő szavaknak szinte vége is, és a jövő nagy kihívásaira hívja fel a figyelmet a nemzetközi szervezet.

Az idén és 2008-ban 2.25 százalékkal növekedhet a GDP az eurózónában, ami azért meglehetősen szerény, így a versenyképesség javítása érdekében számos reformot kell végrehajtania - mondják az OECD szakemberei. A visszafogott teljesítmény mögött ugyanis az áll, hogy a monetáris unió gazdaságából számos területen hiányzik a rugalmasság. (Ráadásul a strukturális merevségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés