Előfizetői tartalom

Elszakadt egy húr a piacon?

Portfolio
Hét hónapja nem látott mélységekig, 7.7%-kal esett a réz árfolyama tegnap, miután a színesfém iránt legnagyobb keresletet támasztó építőipar novemberi teljesítményéről kedvezőtlen adatok láttak napvilágot Amerikában. A negatív irányú árfolyammozgásban szerepe van a 2004 júniusa óta nem látott magasságokban tartózkodó raktárkészleteknek is.

A Bloomberg által megkérdezett Petrick Chidley, a Barnard Jacobs Mellet elemzője szerint az építőipari kiadások csökkenése rányomhatja bélyegét a réz ezévi teljesítményére. Az építőipar az amerikai rézfogyasztás 46%-át teszi ki, így érthető, hogy a várt 0.6%-os csökkenés helyett 1.6%-kal visszaeső novemberi építőipari kiadások (ami egyébként a nyolcadik egymás utáni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés