Előfizetői tartalom

Van aki még mindig kamatemelésre számít

Portfolio
Még egy kamatemelésre kényszerül idén az első negyedévben a Magyar Nemzeti Bank a Calyon Bank elemzői szerint. A legutóbbi piaci felmérések, illetve az árazások is arra utalnak, a befektetők döntő többsége befejezettnek tekinti a magyar kamatemelési sorozatot. A párizsi központú befektetési bank szerint az előttünk álló 12 hónap stabilabb lesz, mint az eseménydús 2006-os év.

A Calyon elemzői úgy látják, hogy az év első hónapjaiban megugrik az infláció, a tetőpontját 8 százalék körül éri majd el február-márciusban. Ezt követően azonban gyorsan süllyedni fog majd az árdrágulás üteme, teret adva a jegybanknak a monetáris kondíciók enyhítésére. Az elemzők szerint a fiskális kiigazításnak jelentős hatása lesz a folyó fizetési mérleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés