Előfizetői tartalom

50 milliárdot vitt el idén az árvíz

Portfolio
Kiugróan nagy összeget, bár a 2001-es árvíz idején elköltött 60 milliárd forintnál kevesebbet, 50 milliárdot tettek ki az idei évi árvízzel kapcsolatos közvetlen és közvetett kiadások. Ezekből a védekezés költségei 20-25 milliárd forintot tettek ki, a helyreállítási munkálatok pedig 11 milliárd forintba kerültek. A fennmaradó összeg olyan járulékos kiadásokra jutott, mint például a folyók menti települések útjainak, épületeinek felújítása vagy az idén elhasznált 10 millió homokzsák visszapótlása - mondta el egy tegnapi sajtótájékoztatón Korompay András, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője.

Az MTI beszámolója szerint az idei árhullámok levonulása után 22 helyen, 65 kilométeres szakaszon zajlott töltésrekonstrukció és gátépítés, szemben az átlagos évi 15-25 kilométerrel. A 65 kilométerből az új gátszakaszok hossza az idén 15 kilométer. Ezeknek a munkáknak a nyomán nemcsak helyreállt, hanem javult is a védművek kondíciója. Így a megelőző évekhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés