Előfizetői tartalom

Régiós szervezetként működnek januártól a közigazgatási hivatalok

Portfolio
2007. január 1-jétől a régiós központokban lévő megyei közigazgatási hivatalok átalakulnak regionális hivatalokká, a megszűnő megyei hivatalok pedig a regionális hivatal megyei kirendeltségeiként továbbra is az ügyfelekhez legközelebb intézik a lakossági ügyeket - döntött legutóbbi ülésén a kormány. Az átszervezést - mellyel éves szinten mintegy 700 millió forintos megtakarítás érhető el - az ügyfelek jobb kiszolgálásának és az átláthatóbb, takarékosabb működés biztosításának céljai motiválták - közölte Danks Emese kormányszóvivő.

A regionális közigazgatási hivatalok a kormány területi szerveiként helyi szinten megerősített jogkörökkel koordinálják és ellenőrzik a jövőben a területi államigazgatási szervek működését és segítik a reform további megvalósulását. Régiónként egy központi hivatal jön létre. A Nyugat-dunántúli Régióban Győrben, a Közép-dunántúli Régióban Székesfehérváron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés