Előfizetői tartalom

Rekord bevételt hozó privatizáció jöhet jövőre

Portfolio
Eladná az állam az autópálya-hálózat üzemeltetését jövőre a gazdasági tárca legújabb elképzelései szerint. A Népszabadság úgy tudja, az ehhez szükséges intézkedések, szervezeti átalakítások már megkezdődtek, döntés jövőre születhet. Az Állami Autópálya-kezelő értékesítéséből szakértők szerint 300-500 milliárdnyi bevétele lehet az államnak. Ez nagyságrendileg alig marad el a Budapest Airport privatizációból származó összegtől (főleg, ha a vesztes perek okozta kötelezettségeket mint értékcsökkentő tényezőket figyelembe vesszük).

Már nem csupán az autópálya üzemeltető társaság kisebbségi részvénycsomagjának tőzsdei értékesítését tervezik a lap információi szerint, megkezdődtek a cég teljes értékesítését lehetővé tévő lépések. Ezzel a megoldással a hazai gyorsforgalmi-úthálózat üzemeltetése magán kézbe kerülhet, beleértve a díjbeszedést is. Az ÁAK hamarosan újraszerződik a sztrádadíj-szedésre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés