Előfizetői tartalom

Egy hónappal később jön a vonat- és buszjegyár-emelés!

Portfolio
Az e hónap elején Kóka János által jelzett januárral ellentétben várhatóan csak február elsején emelkednek a vonatjegyárak átlagosan 16 százalékkal, a távolsági és helyközi autóbusz-közlekedés jegyárai pedig 6 százalékkal - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője. A májusra várható újabb áremelés azonban nem csúszik, így május elsejétől az autóbusz-közlekedésben átlagosan további 4, a vasút esetében újabb 17 százalékos emelés lesz.

Az MTI jelentése szerint Ábrahám Gergely szóvivő elmondta azt is, hogy január végére lezárulnak az egyeztetések az utazási kedvezmények változásairól is. A gazdasági és közlekedési miniszter december 7-én jelentette be, hogy a tárca elképzelései szerint tizennégy kedvezménykategória változatlan marad, kilenc megszűnik, nyolc pedig csökken. Ennek összefoglalóját az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés