Előfizetői tartalom

Krízis után - meddig tart az argentin felívelés?

Portfolio
5 éve decemberben ütött be Argentínában a Fernando de la Rúa elnök távozását kikényszerítő krach. A jelentős reálgazdasági visszaesést magával hozó válság után hamar beindult a gazdaság felépülése, az elmúlt négy évben összességében 45 százalékkal bővült az argentin GDP. Hogyan volt ez lehetséges, és a felívelés meddig tarthat? Ezt a kérdéskört járja körbe az Economist cikke.

2001 decemberében argentinok ezrei vonultak utcára, amit kaotikus politikai helyzet követett. 10 nap alatt három elnököt használt el az ország, amelyek közül egyik bejelentette a valaha tapasztalt legnagyobb mértékű adósságválságot. A gazdaság éves szinten 15 százalékos összeomlást szenvedett el 2002 márciusáig, a munkanélküliség pedig 21 százalékra ugrott. A szegénység...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés