Előfizetői tartalom

A Fed karácsonyi ajándéka (2.)

Portfolio
Egyre közelebb kerül az amerikai maginfláció a Fed jegybankárai által kívánatosnak tartott szinthez. Novemberben a kamatdöntők által leginkább figyelt személyes fogyasztási kiadások magárindexe 2.2 százalékos éves árdrágulást mutatott, ami erősebb csökkenés, mint amit elemzők előre jeleztek. Októberben 2.4 százalékos maginflációt jelzett a mutató.

A várakozásokkal ellentétben a magármutató havi szinten 0 százalékos drágulást mutat, ami októberben még 0.2 százalék volt. Ilyenre utoljára 2002 októberében volt példa, azóta minden hónapban emelkedtek az árak. 2001 szeptembere óta nem volt olyan időszak, hogy csökkenést regisztráltak volna.A fogyasztók bevételei novemberben újra lassabban emelkedtek, mint a kiadásai....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés