Előfizetői tartalom

Veres: egyszámjegyű deficit várható idén (3.)

Portfolio
A 2006. évi költségvetési hiány az általunk kalkuláltnál várhatóan kedvezőbben alakul, reális esélyünk van arra, hogy egyszámjegyű (azaz a 10.1%-osnál alacsonyabb) hiánya lesz idén az államháztartásnak - jelentette be a kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János pénzügyminiszter. Hozzátette: mindez úgy következhet be, hogy a korábban jelzettnél nagyobb, összességében 415 milliárd forintnyi adósságot vállal át az államháztartás.

Az NA ZRt. adósságátvállalása 352 milliárd forintot jelent, ezen felül még 63 milliárd forintnyi adósságátvállalásról van szó (az ÁAK ZRt. hitele az NA ZRt.-n keresztül), amely azonban már nem jelent újdonságot. Így jövőre a tervezett 140-nel szemben csak 80 milliárd forintnyi adósságátvállalásról van szó. "A következő költségvetést maradéktalanul, a most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés