Előfizetői tartalom

Bokros: ez még kevés az üdvösséghez - csak egy miniszter kíváncsi a véleményemre

Portfolio
"Ma már nem fenyegeti csőd Magyarországot, de fellendülés sem", mivel "egyelőre nem látom azokat a növekedési gócpontokat, amelyek 2009-től meglódítanák a magyar gazdaság szekerét" - jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Bokros Lajos. A Közép-Európai Egyetem (CEU) professzora szerint a konvergenciaprogram "kevés az üdvösséghez", "jóval bátrabban kellett volna hozzálátni a kiadások csökkentéséhez".

A volt pénzügyminiszter szerint ha ez így történt volna, akkor nem lenne ilyen jelentős a GDP-növekedés lassulása a következő két évben és "nem lett volna szükség adóemelésre, vagy ha igen, akkor az reformértékű struktúrában jött volna létre". Bokros szerint nagy gond lenne, hogy ha mi nem tudnánk profitálni a várhatóan igen kedvező külső konjunkturális kilátásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés