Előfizetői tartalom

200-nál is több szakmában jöhetnek korlátozás nélkül a románok és a bolgárok januártól

Portfolio
A kormány tegnapi ülésén arról döntött, hogy az eredetileg jelzett 140 körülinél jóval több, összesen 219 hiányszakmában korlátozás nélkül nyitja meg munkaerő-piacát a januárban az EU-hoz csatlakozó román és bolgár munkavállalók előtt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkavállalási engedélyek kiadása automatikus lesz főként a textil- és építőipar, illetve az egészségügyi ágazatba tartozó szakmák terén.

A kormány - amint azt jelezte - a fokozatosság mellett foglalt állást a magyar munkaerő-piac megnyitása kérdésében. Hazánk egyébként az első a 2004 közepén az unióhoz csatlakozott új tagállamok között, amely korlátozást foganatosít a bolgár és román munkavállalók előtt. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat október végére vonatkozó adatai szerint 31.142 román munkavállaló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés