Előfizetői tartalom

Mégis egyszámjegyű lesz a költségvetési hiány! (3.)

Portfolio
A kedvező pénzügyi folyamatok lehetővé teszik, hogy a tervezettnél több autópálya-hitelt vállaljon át az államháztartás - jelentette be Veres János pénzügyminiszter. Eredetileg a GDP 1.5 százalékát kitevő (352 milliárd forintnyi) hitelt vállalt volna át az állam, ez a mostani számítások szerint 1.8 százalékos (415 milliárd forint) is lehet. Erről a döntés még decemberben megszületik.

A változás az eredményszemléletű (vagyis az unió felé is kimutatott) hiányt nem érinti, ám az utóbbi hónapok bevételi túlteljesülése miatt mégis kisebb lesz mint a konvergenciaprogramban meghirdetett 10.1 százalék. Veres a sajtótájékoztatón elmondta: az idén 10 százalék alatt maradhat a költségvetési deficit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy jövőre is kisebb lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés