Előfizetői tartalom

Másfél millióért állami autó

Portfolio
A Porsche Hungária Kft. vásárolhatja meg azt a 84 minisztériumi autót, amelyet egy tételben értékesít a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. A kormány a takarékosság jegyében összesen 341 gépkocsival csökkenti a minisztériumok autóállományát, ami negyven százalékos csökkenést jelent a kormányváltás előtti állapothoz képest. Az értékesítésre kiírt pályázatból befolyó bevételt a kormány a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek továbbtanulását támogató Útravaló Ösztöndíj programra fordítja.

A kormány fél évvel ezelőtt bejelentette az Új Egyensúly programot. Azóta számos olyan lépést tett, amelynek célja a kisebb, takarékosabb állam megteremtése. Ennek része, hogy a miniszterek száma több mint harmadával, a felsővezetőké csaknem a felével, az apparátusé pedig ötödével csökkent. A kormányszővivői iroda közleménye szerint jelentősen mérsékli az állam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés