Előfizetői tartalom

Recesszióba taszít-e a Gyurcsány-csomag? - Elemzők 2007-ről

Portfolio
Az idén bejelentett, és részben már életbe is léptetett kormányzati kiigazító csomag 2007-ben nyomja rá majd igazán bélyegét a reálgazdasági folyamatokra. Az már gyakorlatilag biztosnak tekinthető, hogy az Új Egyensúly programjának milyen hatásai lesznek (lassuló gazdaság, emelkedő infláció, csökkenő reálbérek, lanyhuló beruházási kedv), abban viszont eltérnek a vélemények, hogy ezek intenzitása milyen mértékű. Elemzőket kérdeztünk, hogyan látják a jövő évi folyamatokat.

Milyen gazdasági hatása lesz a kiigazításoknak?. A 2007-es egyik nagy kihívása a gazdaság egyensúlyi helyzetének, ezen belül is elsősorban a költségvetés egyenlegének javítása. Az elmúlt időszakban évről évre sikerült a kitűzött hiánycélokat jelentősen túlteljesíteni, mely oda vezetett, hogy az idei évre a deficit a GDP 10%-ra ugrott. A kormány szándéka szerint jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés