Előfizetői tartalom

Reuters-poll: vége a kamatemelési ciklusnak

Portfolio
Hétfőn sem emeli irányadó kamatát a monetáris tanács, és feltehetően a jövő évben sem fog szigorítani a testület - vélik a Reuters által megkérdezett elemzők. A portfolio.hu hétfői elemzői felmérésében mind a 15 választ adó szakértő szintén az irányadó, 8%-on álló ráta változatlanul maradására számított jövő hétfőn. A forint erősödésével párhuzamosan jelentősen módosultak a hírügynökség felmérésében az árfolyam-előrejelzések: év végére 6.5 forinttal, 2007 decemberére pedig 3 forinttal erősebb kurzust várnak most a szakértők, mint egy hónappal ezelőtt.

Az MNB kamatszigorító ciklusának utolsó emelését korábban novemberre várta az elemzők többsége, de miután ez meglepetésre nem következett be, a szakemberek most már szinte egyöntetűen úgy vélik: ebben a ciklusban nem is lesz több emelés. Tizenháromból 11 elemző volt ezen a véleményen és csak ketten mondták, hogy 2007 első negyedében valószínű még egy negyed százalékpontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés