Előfizetői tartalom

Mit üzen az OPEC?

Portfolio
A világ olajkitermelésének 40%-át adó OPEC február 1-től napi 500,000 hordóval csökkenti olajkitermelését, aminek hatására a Brent spot árfolyama hirtelen egy dollárt emelkedett. A kedélyek azóta megnyugodtak, az olaj ára fél dollárt visszakorrigált. A befektetők többsége számított arra, hogy az OPEC csökkenteni fogja kitermelését.

Az ülés előtt a kartell miniszterei egyetértettek, hogy a fekete arany piacán a túlkínálat jelei mutatkoznak, azonban voltak, akik vonakodtak a kitermelés csökkentésétől, lévén az olajár a 60 dolláros szintek felett tartózkodik. Az ülésen nem esett szó az olaj árfolyamának alakulásáról, nyilatkozta Ali al- Naimi, a szaúdi olajminiszter. Az OPEC döntését a kínálat-kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés