Előfizetői tartalom

Sorsdöntő napok az olaj árfolyamában?

Portfolio
Kismértékben csökkent a Brent januári határidős jegyzésára a mai kereskedés során, így már két hetes mélypont közelében tartózkodik a fekete arany árfolyama. A befektetők kivárnak a holnapi OPEC ülés, illetve a mai olajkészlet adatok előtt. A negatív irányú árfolyammozgásban szerepe van a Nemzetközi Energia Ügynökségnek is, mely csökkentette a 2006- os kínai olajkeresletre vonatkozó prognózisát.

Mit hoznak a készletadatok?. A Nemzetközi Energia Ügynökség jelentése szerint a 26 olaj importáló ország által támasztott 2006-2007- es össz kereslet növekedésének mértéke (1.1% és 1.7%)megegyezik korábbi várakozásaival, míg a korábban prognosztizált 6.2%-os 2006-os éves kínai kereslet növekedést 5.6%-osra mérsékelte. A hivatal szerint a magas szinten álló olajárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés