Előfizetői tartalom

Mik hathatnak ma a dollárra? - USA-előzetes

Portfolio
A dollár idei gyengülése mögött két fő fundamentális ok húzódik meg: az amerikai kamatelőny olvadása, valamint az Egyesült Államok duzzadó folyó fizetési és külkereskedelmi hiánya. A mai napon mindkettővel kapcsolatosan kapunk híreket, hiszen kora délután az árumérleg októberi alakulásáról érkezik adat, este pedig a Fed Nyíltpiaci Bizottsága dönt a kamatokról.

Külkerhiány: -63.5 milliárd dollár Az amerikai külkerhiány augusztusban történelmi rekordot döntött 69 milliárd dolláros értéken. Főként a mérséklődő olajárak következtében szeptemberre enyhült ugyan a deficit, a Kínával szembeni hiány viszont tovább emelkedett. Látható tehát, hogy a fundamentálsi tényezők nem változtak. Októberben is lejtőn volt a fekete arany...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés