Előfizetői tartalom

Itt a vizit- és a kórházi napidíj - módosulnak az adó- és járulékszabályok

Portfolio
Tegnap késő estébe nyúlóan szavazott az Országgyűlés az egészségügyi törvényjavaslatokról, melynek nyomán elfogadták a vizitdíj és a kórházi ápolási díj (napidíj) bevezetését. Emellett létrejöhet az egészségbiztosítás kormányhivatal általi felügyelete, mely az ellenzék megítélése szerint a több-biztosítós modellre való későbbi áttérés előtt nyitja meg az utat. A költségvetést megalapozó törvénycsomagba egy lényeges változtatás került be az utolsó pillanatban, amely az eltartottak után járulékot fizetőknek kedvez. A tegnap késő estébe nyúlt szavazáson végül nem sikerült növelni a 39 kiemelt, súlyponti kórház számát.

Az Országgyűlés hétfői ülésén 201 igen és 160 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetéséről, mértékéről, a kedvezményezettek köréről szóló új jogszabályt. Február 15-től a háziorvos és a szakorvos felkeresésekor vizitdíjat kell fizetnie a felnőtt betegek nagy részének, illetve a kórházi tartózkodás idejére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés