Előfizetői tartalom

Nem hat a vállalati hangulatra a Gyurcsány-sokk - a lakosságra annál inkább

Portfolio
Novemberben az vállalati várakozások kissé javultak, így stabilizálódni látszik a kilátásokat felmérő üzleti bizalmi index. A GKI felmérése alapján úgy tűnik, hogy a vállalati szektor összességében nem igazán lett borúlátó a kiigazítási lépése miatt, a lakosság körében viszont tovább nőtt a pesszimizmus, a felmérés 1996 óta tartó történetében még sosem voltak ilyen borúlátók a háztartások.

Az ipari várakozások novemberben kismértékben romlottak, ezt azonban kizárólag a saját termelésű készletek növekedése okozta. Az elmúlt időszaki termelés és a rendelésállományok megítélése - ezen belül az exportrendeléseké is - javult, a termelési kilátások nem változtak. Az áremelési szándékok mérséklődtek, a foglalkoztatásiak javultak. A kereskedelemben a négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés