Előfizetői tartalom

2.3 milliárdot hozott az államkasszának a mai CO2-aukció

Portfolio
Az előzetes várakozásoknál minimálisan kisebb, mintegy 2.3 milliárd forintos bevételt hozott a költségvetésnek a mai napon megtartott sikeres szén-dioxid kvóta-aukció. A Pénzügyminisztérium megbízásából eljáró Vertis csoport a mai napon megtartott árverésen értékesítésre felkínált 1.2 millió tonnás szén-dioxid kibocsátási mennyiségből 1.197 millió tonnát értékesített, így a korábban tervezett december 18-i második aukcióra nem kerül sor.

Kapcsolódó cikkünk2006.11.27 14:10 Miliárdos bevételre készül az állam a szennyezőktőlAz aukción részt vevők elfogadott ajánlatai alapján kialakult egységes eladási ár egységenként 7.42 euro lett, a sikeres értékesítés a Magyar Állam számára 8.9 millió euro (mintegy 2.3 milliárd forint) bevételt jelent. Az árverés sikerére utal, hogy a CO2 egységárak az európai azonnali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés