Előfizetői tartalom

Miért szakadt meg novemberben a kamatemelési sorozat - itt vannak a háttérinfók

Portfolio
A monetáris tanács november 20-i ülésén az alapkamat szinten tartására, valamint 25 bázispontos emelésére hangzott el javaslat, melyet 7:5 arányban támogattak a jelen lévő tagok, így a piac többségét meglepve az alapkamat 8.00%-on maradt - derül ki a most megjelent rövidített jegyzőkönyvből. Ezek a tényezők már eddig ismertek voltak. Bánfi Tamás, Bihari Péter, Bihari Vilmos, Csáki Csaba, Hardy Ilona, Neményi Judit és Oblath Gábor a kamat szinten tartását, Adamecz Péter, Auth Henrik, Járai Zsigmond, Kádár Béla és Kopits György pedig annak 8.25%-ra emelését támogatta. A dokumentum azt foglalja össze, hogy a kamat szinten tartását, illetve emelését támogató tagok milyen érveket hoztak fel.

Kapcsolódó cikkünk2006.11.20 14:00 Részben meglepő döntés a Monetáris Tanácstól: marad 8%-on a kamatszint8 érv a szinten tartás mellett Mivel a rendelkezésre álló információk a szokásosnál több bizonytalanságot tartalmaztak, a tanács erősen megosztott volt a várható tendenciák megítélésében - fogalmaz a jegyzőkönyv. A kamat szinten tartása mellett érvelő tanácstagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés