Előfizetői tartalom

Mégsem biztos a januári áramáremelés

Portfolio
Még mindig nem biztos, hogy a kormány a több sajtóorgánum által is megszellőztetett, körülbelül 5 százalékos januári lakossági áramár-emelés mellett dönt - írja a Népszabadság. A hírek alapján a lakossági és az ipari árak nagyjából egyforma mértékben emelkednének. Néhány hete azonban a gáz esetében is mintegy 5 százalék volt a javaslat, a kormány viszont végül a gáz alapárának szinten tartása mellett döntött.

Megjegyzendő, hogy míg a gáz hivatali tarifáját a törvény szerint legkésőbb egy hónappal annak életbelépése előtt ki kell hirdetni, addig a villany esetében ezzel még néhány hétig várhatnak. Ez állhat a bejelentés csúszásának hátterében.Kapcsolódó cikkünk2006.12.05 08:335%-os lakossági áramár-emelés jön januárbanAz iparági érvelés szerint az év második felében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés