Előfizetői tartalom

Február közepéig áll nyitva a kiskapu a házipénztáradónál! (korr.)

Portfolio
A házipénztáradó alkotmányossági buktája miatt az Országgyűlés költségvetési bizottsága azt javasolja, hogy töröljék el a készpénzállomány csökkentéséhez kapcsolódó kedvezményes osztalék-kifizetési lehetőséget - hívja fel a figyelmet a Napi Gazdaság. A házipénztáradó alkotmányellenesnek minősítése mellett ugyanis a kedvezmény továbbra is életben van, ami lényegében kiskapunak számít a vállalkozások számára.

A költségvetési bizottság javaslata szerint a kedvezmény az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításának elfogadásáig, vagyis várhatóan december 18-áig maradhat érvényben. Cikkünk korábbi verziójában arra utaltunk, hogy a fenti kedvezmény igénybe vételére már csak bő egy hét áll rendelkezésre. Mivel azonban az adózó számára hátrányos változások hatályba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés