Előfizetői tartalom

Úsznak az adósságban a nagyvárosok

Portfolio
Az európai és amerikai nagyvárosok eladósodottsága egyre nagyobb mértékeket ölt, főként a fővárosokban látványos a jelenség. Berlinnek 60 milliárd eurós adóssággal kell megküzdenie, a párizsi önkormányzat pedig 10 év után először újra kötvénykibocsátásra szorult - írja a Világgazdaság. Ezekhez képest a magyar főváros helyzete kedvezőnek mondható a politikai viták ellenére.

Berlin számára nagy érvágást jelentett a német alkotmánybíróság nem régi döntése, amiben úgy határoztak, a fővárosnak szövetségi támogatások nélkül kell megküzdenie 60 milliárd eurós támogatásával. Wowereit főpolgármester szerint ez a legszigorúbb megtakarításokkal sem lesz lehetséges, így is 20 ezer közalkalmazottat bocsátanak el évente. Párizs anyagi helyzete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés