Előfizetői tartalom

Jön a Karácsony, fogy az ékszer!

Portfolio
Nem tudott a 650 dolláros szint fölé kapaszkodni az arany unciánkénti árfolyama, és a visszaesésben már a 630 dolláros szint is elesett. A nemesfémpiacokon kialakult negatív hangulat annak köszönhető, hogy a dollár gyengülése megállt, az EKB a várakozásoknak megfelelően emelte irányadó rátáját, és a 66 dolláros szintekről lefordult az olaj árfolyama.

Szakértők szerint az arany piaca a következő napokban volatilis maradhat, Karácsonyhoz közeledve azonban az árfolyam emelkedése kezdődhet. A Reuters által megkérdezett Darren Heathcote, az Investec Australia szakértője szerint az arany árfolyama ismét a 650 dolláros szint felé veheti az irányt, és annak áttörésével elérhető lenne a 675 dollár.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés