Előfizetői tartalom

Mit nyerhet és mit bukhat az állam az M5-ös eladásán? (2.)

Portfolio
Eldőlni látszik az M5-ös értékesítésének forgatókönyve a legfrissebb információk szerint. A Népszabadság úgy tudja, hogy az állam előbb kivásárolja a sztrádát üzemeltető AKA Zrt. 60 százalékát, majd az egész pakkot értékesítésre kínálja fel. Az ügyleten akár 40-45 milliárd forint haszna is lehet az államnak, de az ügylethez kapcsolódó kockázatok miatt az is elképzelhető, hogy az egész konvergencia-program is borul.

A lap információi szerint január elején hívhatja le az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vételi opcióját az Alföldi Koncessziós Autópálya fennmaradó 60 százalékára mintegy 73 millió euróért (kb. 19 milliárd forint). Ezt követően pedig még ugyanabban az évben kiírhatja a privatizációs tendert, amelyen akár 220-240 millió euróért (mintegy 55-60 milliárd forintért) adhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés