Előfizetői tartalom

Magyarországon a legkönnyebb megszabadulni a felesleges munkaerőtől

Portfolio
Magyarországon építhetik le legkönnyebben a feleslegesség vált munkavállalót - derül ki a Világbank üzleti környezet vizsgáló felmérésének 2006-os adataiból. A munkaerőpiac általános rugalmasságát illetően az egész kelet-közép-európai régió a jogi környezet tekintve a legliberalizáltabb térségnek tekinthető a kontinensen.

A munkaerőpiaci rugalmasság Csehországban a legnagyobb a régióban, de nem sokkal marad el tőle a lengyel és a magyar szabályozás sem. A Világbank felmérése szerint nálunk 34 ponton áll a foglalkoztatás rugalmatlanságát jelző index , miközben például Portugáliában 51, Németországban 44, Ausztriában 37 pontos értéket vesz fel. (A magasabb érték értelemszerűen nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés